BeoHosting...

Često postavljana pitanja

Namenski serveri [Pitanja 4]

Sta je dedicated (namenski) server?

Dedicated serveri su kompjuteri izuzetnih performansi koji su uključeni na optički internet 24/7/365 dana kako bi pružali konekciju na internetu. Serverske mašine održavaju internet živim, kako bi svi podaci na internetu uvek bili dostupni. Dedicated servere koriste kompanije kojima je potrebno izuzetno puno resursa za podatke uglavnom su to: "banke, turističke agencije, novine, hoteli, portali..." i ostali softveri. Pogledajte celokupnu ponudu dedicated serveri .


Sta je kontrol panel? Koji da izaberem?

Kontrol panel služi za lakše upravljanje i podešavanje servera. Preko kontrol panela možete upravljati svojim hosting nalozima bez znanja ssh. Kontrol panel dosta olakšava rad na serveru putem već postojećih prečica i automatskih skripti. Medju najpopularnijim kontrol panelima nalaze se Cpanel , Plesk i DirectAdmin. Kako bi ste saznali više o kontrol panelima i o njihovim cenama, kao i koji su besplatni alternativni kontrol paneli kliknite.


Da li mogu napraviti posebnu konfiguraciju servera?

Naravno, posebnu konfiguraciju možete naručiti putem našeg kontakt formulara na linku kontakt


Koje operativne sisteme mogu da instaliram?

Naš panel podržava .ISO fajlove sistema i možete instalirati neke od sledećih besplatnih sistema: CentOS, Fedora Core, Debian, Ubuntu … ili BSD sistema kao što su FreeBSD, NetBSD, Open BSD. Windows Server se doplaćuje u skladu sa licencom prema Microsoft korporaciji.

Cloud Reseller hosting [Pitanja 4]

Šta je zapravo Cloud Reseller?

Cloud Reseller Hosting je namenjen korisnicima koji imaju više web sajtova i žele da za svaki web sajt imaju poseban cPanel nalog radi veće bezbednosti, i boljih resursa. Reseller hostingom se može upravljati pomoću WHM kontrol panela koji je u sastavu cPanela. Pogledajte pakete reseller hosting-a.


Da li možemo da izbrendiramo naš kontrol panel kako korisnici ne bi videli kod koga hostujemo?

Naravno, možete koristiti sopstvene nameservere, odrediti Vaše pakete po Vašim potrebama. Vaši korisnici neće znati da se hostuju kod BeoHosting-a.


Da li možemo vremenom nadograditi Reseller paket?

Naravno, u svakom momentu možete proširiti Vaš reseller hosting paket. Platićete samo razliku u mesecima od datuma korišćenja.


Da li mi održavamo server ili BeoHosting?

BeoHosting održava servere, Vama se samo dodeljuju osnovne privilegije u WHM-u kako bi ste mogli da vodite svoje naloge.

Hosting paketi [Pitanja 6]

Šta je hosting, a šta domen?

Web hosting je prostor na internetu namenjen za opremanje Vašeg web sajta i ostalih servisa kao što su Email. Domen je ime na internetu, to je adresa sajta koja se sastoji od skupa karaktera i brojeva i završava se sa ekstenzijom (com, rs, net, biz i sl…). Domen se povezuje sa Web hosting paketom putem parametara – DNS nameservera. Domen je zapravo uprošćena IP adresa.


Da li cPanel hosting podrazumeva i hostovanje emailova?

Hosting podrazumeva hostovanje Email adresa sa ekstenzijom Vašeg domena. Npr. info@imevasegdomena.com ili prodaja@imevasegdomena.com. Možete otvoriti email adresa u zavisnosti od karakteristika vašeg hosting paketa.


Nisam zadovoljan sa trenuntim hosting provajderom, kako da predjem kod Vas?

Migracija sa drugog hosting provajdera je besplatna uz bilo koji paket koji zakupite kod nas, ne morate razmišljati o tome, samo nam se javite i naš tim će odraditi transfer podataka u dogovoru sa vama i u najpogodnijem terminu. Ukoliko vaš trenutni hosting provajder koristi cPanel, onda se svi podaci (fajlovi, baze, email-ovi, lozinke) transferuju automatski, no ako nije cPanel u pitanju onda je neophodan ručni transfer kako sajtova tako i email-ova. Uslugu besplatne migracije je moguće iskoristiti u prvih 30 dana korišćenja hosting paketa.


Kako da znam koji je hosting paket za mene?

Razlika izmedju paketa nije samo u prostoru već i u jačini procesora i RAM memorije. Samim tim razlikuje se i brzina procesa Vaših web sajtova. Premium je odličan izbor za male sajtove koji očekuju malu posetu. Dok Ultimate + i Satelit su za korisnike koji žele veće resurse.


Da li je moguće nadograditi hosting paket u nekom vremenskom periodu?

U svakom trenutku možete preći na veći paket, doplaćujete samo razliku umanjenu sa brojem dana do sledećeg isteka.


Da li vraćate novac u slučaju nezadovoljstva korisnika?

U slučaju da Vam se ne svidi naš hosting ili nije ono što ste očekivali do 15 dana vraćamo novac na sve hosting pakete. Do sada nismo imali ni jedan povraćaj. :)

SSL Sertifiakti [Pitanja 2]

Šta su SSL sertifikati?

SSL sertifikat je parče koda na vašem web serveru koje omogućava bezbednu online komunikaciju. Kada web browser uspostavi kontakt sa bezbednim sajtom, SSL sertifikat omogućava kriptovanu vezu. To je kao kad zapečatite koverat pre nego što ga pošaljete poštom. SSL sertifikati takođe ulivaju poverenje jer svaki SSL sertifikat sadrži podatke za identifikaciju. Kada pošaljete zahtev za izdavanje SSL sertifikata, treća strana (Symantec, Thawte ili GeoTrust) verifikuje podatke o vašoj organizaciji i izdaje vam jedinstveni sertifikat koji sadrži te podatke. Ovaj proces naziva se autentifikacija. Pogledajte ponudu


Kako da instaliram SSL sertifikat?

Ako kupite SSL sertiikat kod nas on se automatski instalira na Vaš hosting. Za VPS servere, dedicated servere kao i ssl sertifikate kupljene kod trećih lica pratite upustvo koje dobijate od njih.

Cloud VPS [Pitanja 4]

Da li virtuelni privatni serveri imaju politiku rezervnih kopija?

Svi naši Cloud VPS serveri imaju rezervnu kopiju (snapshot) na 7 dana koju možete samostalno vratiti preko korisničke zone. Snapshot je image datoteka servera koja pravi vremensku kopiju celog servera.


Koje su prednosti Cloud VPS-a?

Pored toga što cloud VPS server ima svoje resurse, takodje ima i root shell pristup putem koga možete instalirati željeni operativan sistem. VPS nema softverska ograničenja i možete ga koristiti za sve Vaše potrebe.


Da li je uključen hosting e-pošte?

VPS server dolazi sa posebno jedinstvenom IP adresom, što znači da je ne delite sa ostalim korisnicima, pa je reputacija IP adrese veća. Zbog posebne IP adrese Vaši emailovi će biti dostavljeni kod svim internet provajdera.


Kakvu vrstu tehničke podrške nudite?

Osnovna tehnička podrška je uključena u cenu VPS-a, ali dodatno možete naručiti administraciju servera i u zavisnosti od tipa pretplate imati ažuriranje servera. Osnovna tehnička podrška uključuje: stabilnost hardvera i mreže.